▶Lebbeyk ya Hüseyin Ne demek.💕


Lebbeyk ya Hüseyin Ne demek.?

Lebbeyk arapça kökenki bir kelime olup, yolundayız anlamına gelmektedir. Yani sloganı bütün olarak ele alıcak olursak yolundayız ya Huseyn anlamına geliyor. Herkesin dillerinde Lebbeyk ya Huseyn nidaları yükseliyor. Acaba gerçekten yolundayız dediğimiz Huseynin izinde gidiyor muyuz?                                                       “Lebbeyk ya Hüseyin”Taşların, toprakların, yağmurun, denizlerin, gökyüzünün, yeryüzünün, ağaçların hatta karıncanın bile ağladığı bu elem verici ve ruhumuzu derinlemesine hüzne boğan bu olay karşısında, nasıl olurda insanlık hala umursamazlık içerisinde olur ve nasıl olur da şatafatlı yaşamı tercih edebilir ve nasıl olur da hala Hüseyin’den uzak oluruz? Nasıl?
Peygamber hanedanı katledildi. Birileri hala bu katliamı çarpıtmaktan ve Emevi zihniyetini destekleyici amellerinden vazgeçmezken, yüreklerinde ilahi aşk sevdası besleyen insanlar, Hüseyin’in bu onurlu duruşunu günümüzde canlandıracak ve zihniyeti bozuk olanlara karşı ilahi duruşu sergileyecektir. Farkında olarak ya da fark etmeden gaflet ile İslam’ı yok etmeye çalışanlara hizmet edenler, gafletlerinden uyanmalı ve bu sedanın her yere ve kesintisiz bir şekilde yayılması için gayret etmelidirler.
Unutulmayan ve unutulmayacak olan bu ders verici duruş karşısında, tercihleri bu aşk destanını farklı boyutlara taşımak olan ve asıl amaçları mevki ve makam sevdası olanlar bilmelidirler ki, Hüseyin ve onun bu davası solmayacak ve her geçen gün daha da güç kazanacaktır. Çünkü batıl yok olmaya mahkûmdur. Hak varken, insanlar batılı tercih edemez. Zira kılıfımız doğruya ve güzelliklere meyilli yaratılmıştır. Kalpleri mühürlenenler, Hüseyin’i anlayamaz, idrak edemezler..